sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Ja se sota oli kauhia

Mietin mitä kirjoittaisin Ukrainan ja Krimin tilanteesta. Tyyliini kuuluu löytää aiheista jokin erilainen lähestymistapa kuin on valtaosalla. Päätin lähestyä asiaa lopunaikojen suunnalta. Raamatusta löytyy tekstejä, joissa Goog sotii lopunaikoina - Googin sota. Goog mielletään usein pohjoisen maaksi, Venäjäksi. Googin sota ei kylläkään liity Krimiin, vaan Venäjän ja Israelin väliseen sotaan. Googin sodassa Israel voittaa, koska Jumala puuttuu tapahtumiin ja pelastaa Israelin.

Googin sodan jälkeen on vielä Harmageddonin taistelu (raamatullisen tuomiopäivän taistelukenttä, Hyvyys VS. Pahuus). Se miten tämä liittyy Krimiin, tulee nyt. Vuosina 1853-1856 käytiin Krimin sota. Sotaa käytiin pääasiassa Krimin niemimaalla, mutta tuo Krimin sota tuntui myös Suomessakin. Suomessa Krimin sodan sivuhaara tunnetaan Oolannin sotana (tiedätte varmaan sen laulunkin). Krimin sotaa pidettiin myös maailmanlopun alkuna eli Harmageddonina.

Mikäli nykyinen Ukrainan kriisi menee niin pitkälle, että muu maailma laittaa Venäjälle mm. talouspakotteita jne. niin vaikuttaa se myös jälleen Suomeenkin. Suomi ei voi tehdä bisnestä Venäjän kanssa (ns. vienti pysähtyy), Venäjä tietysti sitten pistää tuontisähköt ja -kaasut poikki Suomeen päin jne.

Mihin ihmeeseen Putin nyt pyrkii, kun rynnii Krimille ja vähät välittää muista?

Lue myös:
Ukraina osana Venäjän historiaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti