torstai 7. huhtikuuta 2016

Virallinen Vivaldi-selain

Vivaldi-selaimesta on tullut virallinen versio, josta kirjoitinkin aiemmin.

Vivaldi-selain perustuu Chrome-selaimeen, mutta on enemmän kuin Chrome. Firefox-selain on tunnettu hyvästä muokattavuudestaan. Vivaldi-selain on vahva kilpailija Firefoxille muokattavuudessaan. Vivaldi-selaimeen saa Chromen laajennukset sekä selaimen asetuksista löytyy paljon säädettävää.

Vaikka Vivaldi-selain pohjautuu Googlen Chromeen, niin Vivaldissa käyttäjien tietosuojaan suhtaudutaan täysin eri tavalla kuin Googlen leirissä, vakuuttaa selaimen kehittäjä Jon von Tetzchner:

Bisnesmallimme ei pohjaudu käyttäjän verkkokäyttäytymisen ymmärtämiseen ja käyttäjiemme profilointiin tehdäksemme tiedoilla rahaa. Meillä ei ole mitään aikomusta tietää, mitä ihmiset tekevät verkossa.

Halutessaan Vivaldi-selaimesta saa Chromen tai Firefoxin näköisen. Näin ollen Vivaldi-selain on vahva haastaja tunnettujen selainten joukkoon.

Microsoftin Edge -selain saa kesällä tuen Chromen laajennuksille, mutta enpä usko, että Edgestä on haastajaksi Vivaldille ominaisuuksien ja käytettävyyden suhteen. Tulevaisuudessa julkaistaan myös Firefoxin uusi ydin eli selainmoottori Servo. Katsotaan miten Vivaldi-selain saa kiilattua itsensä selainten väliin, häviääkö Edge-selain kilpailun, koska on saanut erittäin huonon lähdön.

Vivaldi-selaimen saa myös suomeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti