lauantai 13. syyskuuta 2014

Taivaaseen, mitä sitten?

Missä sijaitsee Taivas, johon pääsee Raamatun mukaan kuoleman jälkeen? Raamattu puhuu kolmannesta taivaasta, mitä ne kaksi muuta on? 1. taivas on maapallon ilmapiiri, 2. taivas on maailmankaikkeus, jonka "takaa" löytyy tämä mystinen 3. Taivas, joka ajaton, tilaton, murheeton jne. - Paratiisi.

Eläessään ihminen ei voi päästä (kolmanteen) Taivaaseen, koska Taivas ei ole materiaa, vaan Valoa (Rakkautta). Toisaalta Taivaan sijainti on vaikeampi juttu. Jumalan valtakunta sijaitsee sisällämme, näinkin Raamattu sanoo, mutta sitä ei saa kumminkin joidenkin mielestä sekoittaa Taivaan valtakuntaan, joka onkin jossain muualla. Taivas voi myös olla pelkkä olotila.

Jotta juttu ei olisi helppo, niin Raamatussa mainitaan, että vielä kerran Jumala pyyhkäisee kaiken pois, maat sekä taivaat ja luo ne uudestaan. Tätä varmaan ihminen odottaa? Uudelleen luodussa maailmassa sielulla on valokeho, joka ei ole materiaa. Näin ollen kaikki kokevat lopulta ensimmäisen kuoleman, jossa materiaalinen maailma pyyhitään pois (toisesta kuolemasta myöhemmin). Uudessa maailmassa menneitä ei muistella (ne eivät tule edes mieleen). Uudessa maailmassa voi myös kuolla, mutta mikäli kuolee 100 vuotiaana, kuolee silloin nuorena (pistää nyt miettimään, jos Taivaassakin voi kuolla, niin mihin silloin päätyy?) Vanha maailmankaikkeus pyyhitään pois ja luodaan uusi, joka on ikuinen.

Ihmiselämän tarkoitus on päästä Paratiisiin, nyt voisin kysyä "Mitä sitten?". Onko kuoleman jälkeen enää mitään tavoitteita, mikä toisi järkeä Paratiisissa oloon? Tähän pulmaan yksi ratkaisu voisi olla ylösnousemus ja viimeinen tuomio. Tämä johtaa taas uuteen pulmaan. Mikäli Paratiisissa odotellaan viimeistä tuomiota, niin sinnehän pääsevät silloin kaikki. Vai onko välitila(oppi) jokin muu tila kuin Paratiisi (katolisille se on Kiirastuli). Välitila voi tarkoittaa myös sitä ettei sielu ole vielä saanut valokehoa (kirkastunut). Jos kumminkaan Paratiisi ei ole välitila, niin onko kukaan vielä päässyt Paratiisiin (jokin välitila on täynnä sieluja)? Välitilasta päätyy Paratiisiin tai Helvettiin - tuomio ratkaisee. Helvettiin päätyminen on toinen kuolema. Missä Helvetti on, onko sekään ihan selvää - maan päällä?

Raamatussa puhutaan kahdesta ylösnousemisesta, mutta yleensä mainitaan kai se viimeinen. Ensimmäisessä aallossa ylösnousevat 144 000 harvaa ja valittua uskovaista, jotka hallitsevat Taivasta Jeesuksen kanssa 1000 vuotta, jonka jälkeen tapahtuu jumalattomien ylösnousemus. Tämäkään ei ole ongelmatonta, sillä muistaakseni muuan muassa Jehovan todistajat pitävät itseään näinä 144 000 valittuna, mutta myös moni muukin - joten ketkä sitten ovatkaan ne valitut?

Jos kaiken tämän jälkeen pääsemme Taivaaseen, niin edelleen voisin kysyä "Mitä sitten?". Oletetaan, että vanhan maailman tilalle luotu uusi maailma on paljon puhuttu tavoitteemme, Paratiisi, jossa ei vanhoja muistella sekä kyyneleetkin pyyhitään jne. Mitä sitten, mikä on Paratiisin elämän tavoite? Paratiisissa olemme Jumalan luona, enää sitäkään ei tarvitse etsiä, kai jokin tavoite on? Hihkuen pyrimme Paratiisiin, mutta mitä sitten? Ei Paratiisissa ole järkeä, jos tavoitteet päätyvät siihen. Sehän se ikuinen Helvetti onkin, jos elämässä ei ole haasteita tai edes tavoitteita. Ai niin, siellä onkin dementtia, kun menneitä ei muistella, jokainen hetki on täysin uusi, vaikka olisin istunut sohvalla ikuisuuden.

Mitä sitten?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti