torstai 5. maaliskuuta 2015

Chrome-vinkit

Olen enimmäkseen kirjoitellut Firefox-vinkkejä, mutta tällä kertaa keskityn siihen, kuinka Chromesta saa hiukan Firefoxin kaltaisen, jos niin haluaa ja vähän muutakin. Näitä vinkkejä kannattaa lukea käyttäen Chromea.

Mielestäni Firefoxin hyvä ominaisuus on erillinen hakukonepalkki, johon saa monia eri hakukoneita. Saman ominaisuuden saa Chromeenkin:

SearchBar-laajennus, jossa on kattavat säätömahdollisuudet. Voit valita mitä hakukoneita palkissa on, haluatko nähdä millä sanoilla olet tehnyt aiemmin hakuja jne.

Firefoxin osoitepalkissa näkee suosituimmat osoitteet - pieni nuoli palkin päässä. Chromessa ne näkyvät ainakin, kun avaa uuden välilehden, mutta tähänkin löytyy laajennus:

Most Visited-laajennus, sen kuvakkeen voi sijoittaa osoitepalkin viereen. Uusi välilehti -sivun kautta sitä listaa voi hallita, poistaa kohteita.

Jos kirjoittelet paljon, saattaa joskus selain kaatua tai muutoin netti jumittaa ja pitkä kirjoituksesi häviää, voi tällöin harmittaa. Apua löytyy tähänkin:

Lazarus: Form Recovery-laajennus, voit palauttaa tekstin ja jatkaa mihin jäit. Asetuksien kautta voi määrittää kuinka pitkän ajan tekstit säilyvät. Kuvake näkyy tekstikenttien yläkulmassa.

Saattaa olla tilanteita, joissa täytyy aina kirjoittaa jokin sama tekstin pätkä. Esimerkiksi blogiin jokin sama koodi jne. Tällöin on hyvä olla olemassa jokin keino saada ne nopeasti:

Papercuts-laajennus auttaa liittämään tekstiin usein käytettyjä pätkiä. Eri aiheiset voi ryhmittää omiin kansioihin, ne voi otsikoida ja järjestää kuten haluaa. Kuvaketta ei ole pakko pitää selaimen yläreunassa näkyvissä. Koska Papercuts-kansiot näkyvät, kun tekstikentässä painaa hiiren kakkospainiketta, jolloin aukeaa valikko, josta ne on helppo poimia.

Laajennuksia on monia, mutta tässä ovat eräät mahdollisuudet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti