maanantai 3. huhtikuuta 2017

BumtsiBum ja BUM!

MTV:n viihdeuutiset:
Yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista kotimaisista TV-ohjelmista, BumtsiBum, käynnistyi 18.3. uudistuneena ja avasi heti huikein katsojaluvuin. Kauden ensimmäisen jakson keskikatsojamäärä oli 906 000 katsojaa.

Näin MTV ylisti omaa kevään hittiohjelmaansa, joka on osa Maikkarin 60-vuotisjuhlaa. Katsojamassa ei ylistänyt uudistunutta BumtsiBumia, vaan he tylyttivät sitä vähän joka aiheesta. Kritiikkiä sateli nostalgiahumussa ainakin ohjelman vaihtuneesta alkutunnusmusiikista, uudesta juontajasta, uusista pianisteista, uusista lavasteista ja etenkin pistelaskuvihkosten puuttumisesta. BumtsiBumin entisen juontajan Marco Bjuströmin mielestä uudistettu suosikkiohjelma ei ole sama kuin ennen. Enempää Marco Bjuström ei lähde kommentoimaan asiaa.

BumtsiBumin toinen jakso taisi jo näyttää totuuden. Valtava romahdus uuden BumtsiBumin katsojaluvuissa. Nelosen Haluatko miljonääriksi? -ohjelma kiri reilusti ohi. BumtsiBumin ensimmäisen jakson keskikatsojamäärä oli ohjelman esityspäivänä 906 000, kun taas toisen jakson vain 489 000 - laskua 46 %. Nelosella samaan aikaan esitetty Haluatko miljonääriksi? keräsi puolestaan 725 000 katsojaa, eli se voitti lauantai-illan paraatipaikan katsojakisan. Haluatko miljonääriksi? petrasi katsojamäärässä, sillä edellistä jaksoa seurasi 608 000 ihmistä - nousua 16 %. BumtsiBumin kolmas jakso jatkoi sukeltamista, katsojamäärä putosi 413 000. Samaan aikaa Haluatko miljonääriksi? keräsi 769 000 katsojaa - nousi edelleen. Kolmen jakson jälkeen voi jo todeta, että minkä tasoinen ohjelma uusittu BumtsiBum on. Ensimmäisestä kolmanteen jaksoon katsojamäärät pudonneet yli puolet, 54 %. Ei MTV:n olisi kannattanut heti hehkuttaa. Tietenkin kaikki katsoo ensin minkälainen ohjelma on ja sitten vasta nähdään se oikea totuus.

Syksyllä ihmeteltiin, miksi Marco Bjuström ei juonna uutta BumtsiBumia. Seiska-lehti sen sitten kertoi "Syynä oharit!". Nyt keväällä televisiovaikuttaja Jorma Sairasen uunituore Daddy cool -kirja valottaa ohjelmien kulisseissa käytävää likaista peliä. Kirjapaljastus: Marco Bjurströmin lähtö tanssikisan juontajan pestistä naamioitiin potkuiksi. Marcolla on oma näkemys tapahtumista.

Itse olen samaa mieltä BumtsiBumista kuin Marco Bjuström, ohjelma ei ole sama kuin ennen. Uudet lavasteet... tai mitkä lavasteet? Lavasteet on unohtuneet, "lavasteina" on lähinnä kolme valkoista koroketta, joiden päällä hillutaan, muuten lavastus on melkoisen tumman karu. On taidettu karsia lavastuksen kustannuksia, kun niihin ei olla panostettu. Uusi juontaja Kalle Lindroth ei ole uusi Marco Bjuström, mutta ei ole tarkoituskaan olla. Pianistit Heikki Puhakainen ja Lasse Piirainen ovat tulleet Seppo Hovin ja Esa Niemisen (sekä Tuomas Kesälän) tilalle. Mielestäni Heikki Puhakainen eläytyy hieman liikaa kuin lääkkeitä vailla oleva avohoitopotilas. Ei sellaista sekoilua jaksa katsoa. Ohjelmaa on taidettu nykyaikaistaa hieman liikaa.

Mitä tulee kulisseissa käytävään likaiseen peliin, niin tuli mieleen Ylen ja Pääministeri Juha Sipilän suhmorointi, johon Julkisen sanan neuvosto (JSN) puuttui myös. Kummallista Jorma Sairasen kirjan väitteissä on se, että kertoo suoraan syöttäneensä lehdistölle disinformaatiota "luottotoimittajalle", jolla tiesi olevan negaatioita. Poliitikot yrittävät vaikuttaa Yleen, mutta myöskin TV-pomot suhmoroi lehdistön kanssa. Voiko tässä enää luottaa mihinkään?

Lisäys:
BumtsiBumin neljännellä jaksolla oli 328 000 katsojaa, joka on 64 %:n lasku ensimmäiseen jaksoon.

BumtsiBumin viidennellä jaksolla (1,5 tunnin erikoisjakso) oli 316 000 katsojaa, joka on 65 %:n lasku ensimmäiseen jaksoon.

BumtsiBumin kuudennella jaksolla oli 293 000 katsojaa, joka on 68 %:n lasku ensimmäiseen jaksoon. Jopa Stadi VS. lande -ohjelma meni reippaasti BumstiBumin ohi.

BumtsiBumin seitsemäs jakso ei enää mahtunut 20. katsotuimman joukkoon. Listan 20. ohjelma keräsi 223 000 katsojaa. Jos oletetaan, että BumtsiBum olisi tällä kertaa kerännyt edes 220 000 katsojaa. Olisi se ollut 76 %:n lasku ensimmäiseen jaksoon.

BumtsiBumin kahdeksas jakso ei jälleenkään enää mahtunut 20. katsotuimman joukkoon. Iltasanomat uutisoi BumtsiBumin romahtamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti